Drejtoria rajonale e Policisë në Ferizaj ka arrestuar pesë persona nën akuzat se kanë shkretuar dhe vjedhur dru në Parkun Nacional “Sharri”.

Në konferencën për media, Drejtori Rajonal i Policisë në Ferizaj, Basri Shabani, tha se gjatë këtij aksioni janë bastisur disa lokacione në fshatin Strazhë dhe zonat përreth.

“Fillimisht në dy lokacione në pyjet e Parkut Nacional janë kapur në flagrancë dhe arrestuar 10 persona duke prerë dru dhe duke ngarkuar masë drunore në kamionët dhe traktorët e tyre të modifikuar. Në të njëjtën kohë në pesë lokacione – në fshatin Ivajë në dy lokacione, në fshatin Rakaj, në fshatin Dubravë dhe një në fshatin Sllatinë – janë kontrolluar nën dyshimin se të njëjtit që një kohë të gjatë janë duke u marrë me dëmtimin e Parkut Nacional dhe prerjen e drunjve”.

Basri Shabani – Drejtor Rajonal i Policisë në Ferizaj
Basri Shabani – Drejtor Rajonal i Policisë në Ferizaj

Shabani bëri të ditur se 5 personat e arrestuar, me vendim të prokurores së rastit janë dërguar në mbajtje për 48 orë derisa tetë të tjerë janë liruar në procedurë të rregullt.

Ai tha se gjatë këtij aksioni janë konfiskuar armë, municione, para, mjete transporti dhe mjete pune.

Prokurorja e rastit, Ajtene Zoni tha se personat e arrestuar janë recidivist, pra janë të njohur për policinë edhe për raste të mëhershme të vjedhjes së pyjeve.

“Janë të njohur personat, si për policinë, njashtu për prokurorinë edhe për gjykatën. Një ndër ta ka aktgjykim të plotfuqishëm, do të thotë janë të dënuar, janë kryesisht për veprën penale vjedhje e pyllit. Janë dëmtues të rregullt, janë recidivist”.

Ajtene Zoni – Prokurore e rastit
Ajtene Zoni – Prokurore e rastit

Sipas prokurores Zoni, personat e dyshuar për vepra penale e vjedhjes dhe shkretimit të pyjeve mund të dënohen me burgim nga 6 muaj deri në 5 vite.

Të ngjashme

Të tjera