Me rastin e festës së krishtlindjes, sot në kishën “Engjëlli i Rojës” në Ferizaj u mbajt mesha për ditën e Krishtlindjeve, të cilën në prani të shumë besimtarëve,  e udhëhoqi  famullitari Don Viktor Sopi.

Në ditëlindjen e Jezusit, që paraqet njërën ndër festat më të mëdha të botës krishtere, Don Viktori përcolli mesazhe të paqes dhe të urimeve për besimtarët katolikë dhe për të gjithë qytetarët e Ferizajt.

“Këto ditë e kemi fjalën shekullore, shumë shekullore dy mijë vjeçare për shumë mot lindja e Krishtit,për shumë mot kërshëndellat dhe kështu shprehemi këto ditë të krishtlindjes, me një shpresë me një gëzim që njeriu nuk është i vetëm i kapluar nga errësira por erdhi drita e hyut, që krijesën më të çmuar që është njeriu ta shndrit, ta ngrit, ta udhëzon drejt shtigjeve të jetës së amshuar. Pra t’i afrohemi Betlehemit ja këtu simbolika e betlehemit, betlehemi do të thotë buka e jetës, buka e cila zbret nga qielli, prej Zotit ajo bukë është Krishti që nuk e mohon askush ne t’i besojmë hyjnijës së tij dhe me të  orientojmë jetën tonë dëshirat tona të bëjmë ecje plot dashuri e dëshmi ndaj të gjithë njerëzve të vullnetit të mirë. Pra ju uroj juve qytetit tonë të Ferizajt të gjithë njerëzve vullnetmirë, mediave të cilat janë këtu prezent që përcjellin çdo ngjarje me përkushtim, paçi shëndetin dhe bekimin, paçi atë mirësi që Zoti na dhuron dhe me atë mirësi të jetojmë duke shpresuar se dhurata e Zotit që e kemi e kemi jetën, do të ja falim atij e do të ndihemi ne më të sigurt më të lumtur drejt atyre objektivave që secili nga ne që i kemi në këtë jetë kalimtare, për shumë mot e gëzuar krishtlindja.”

DON VIKTOR SOPI – Famullitar i kishës “Engjëlli i Rojës”
DON VIKTOR SOPI – Famullitar i kishës “Engjëlli i Rojës”

Pas përfundimit të meshës, në një pritje joformale Don Viktor Sopi me bashkëpunëtorë pranuan urime nga mysafirët e rastit, deputetët e parlamentit të Kosovës Elmi Reçica dhe Enver Haliti, si dhe nga aktivistë të shoqërisë civile në Ferizaj.

Të ngjashme

Të tjera