Me rastin e ardhjes së mërgimtarëve për festat e fundvitit,  20 alpinistë të klubit alpin “Prishtina” e zhvilluan një aktivitet të pazakontë në Ferizaj, duke u lëshuar me litar nga objekti i Kuvendit Komunal.

“Ky lloj aplinizimi urban është për herë të parë në Ferizaj dhe kjo është bërë me ndihmën e alpinistëve të Ferizajt, në këtë rast me Besnik Reka por edhe me ndihmën e kryetarit të komunës. Ideja themelore është me ofruar pak atraksion, me promovu sportin dhe jetën e shëndetshme dhe me i zbavitë qytetarët e Ferizajt dhe mërgimtarët të cilët kanë ardhë për Krishtlindje këtu. Sot janë 20 pjesëmarrës ne ju kemi bërë thirrje  edhe sektorit të Prishtinës që mos me ardhë shumë pasi nuk ka vend dhe është dritarja e pa përshtatshme dhe jemi mundu vetëm disa me qenë këtu domethënë gjithsej jemi 20 bashkë me të Ferizajt ku shumica janë alpinistë të Ferizajt.”

Nazmi Hasanramaj – Kryetar i klubit alpin “Prishtina”
Nazmi Hasanramaj – Kryetar i klubit alpin “Prishtina”

“Sot alpinistët e Ferizajt mbajnë një aktivitet të tillë për herë të parë që sot ka filluar, besoj që nuk do të ndalemi edhe në të ardhmen të organizojmë aktivitet të tilla. Besoj që në të ardhmen siç na ka thënë kryetari i komunës Agim Aliu që të na bëjë një muri të alpinistëve që të kemi sa më shumë aktivitete dhe të jemi sa më profesionist ne që qytetarët të e shohin punën tonë me kësi lloje aktivitetet të ndryshme.”

Besnik Reka – Alpinist
Besnik Reka – Alpinist

Pjesëtarët e klubit Alpin “Prishtina” shpresojnë që aktivitetet e ngjashme sportive në Ferzajt të shndërrohen në ngjarje tradicionale të fundvitit.

Të ngjashme

Të tjera