Sot në orën 11:00 do të varroset Mbretëresha Elizabeth II(Elizabeta e dytë) e cila ka vdekur më 8 shtator.

Varrimi do të bëhet në Westminster Abbey në Londër, në këshin historike ku kurorëzohen mbretërit dhe mbretëreshat e Britanisë.

Mbretëresha Elizabetë II vdiq në Balmoral me dy prej katër fëmijëve të saj pranë vetes, Charlesin dhe Annen.

Princi Andrew, ai Edward me bashkëshorte dhe princi William udhëtuan nga Berkshire për në Aberdeen dje, por nuk arritën në kohë për t’ia dhënë lamtumirën e fundit.

Ndërkaq, Princi Harry i cili ishte paraparë të merrte pjesë në një ngjarje bëmirësie në Londër, po ashtu u mundua të shkonte në Balmoral në kohë, por arriti diku një orë e gjysmë pasi publiku u njoftua për vdekjen e Mbretëreshës.

Ajo vdiq të enjten në moshën 96-vjeçare, duke marrë kështu fund mbretërimi i saj prej shtatë dekadash./KK

Të ngjashme

Të tjera