Agjencia e Statistikave të Kosovës ka publikuar statistikat e mbledhjes së mbeturinave në tërë Kosovën për vitin 2021.

Sipas këtyre statistikave, banorët e rajonit të Ferizajt vitin e kaluar kanë prodhuar 37 mijë ton mbeturina.

Krahasuar me rajonet tjera, rajoni i Ferizajt del të jetë rajoni me më së paku bërllok të mbledhur në Kosovë.

Të dhënat tregojnë se secili qytetar i këtij rajoni ka krijuar 202 kilogramë mbeturina në vit apo thënë ndryshe 0.55 kilogram bërllok në ditë.

Mbeturina më shumë janë grumbulluar edhe në rajonet që kanë më pak popullsi se rajoni i Ferizajt, saktësisht rajoni i Gjilanit dhe ai i Pejës.

Ndonëse rajoni i Prishtinës del të jetë kampioni për më së shumti mbeturina të grumbulluara, Ferizaj del të jetë kampioni me më së paku mbeturina të grumbulluara.

Të ngjashme

Të tjera