Një mori reagimesh u shkruan sot në facebook nga institucione dhe persona me ndikim politik në Ferizaj.

E përbashkëta e reagimeve ishte fjalia “Zot shtëpie”.

Krejt kjo pas vizitave të ministrit Hajrulla Çeku tek ish-gjimnazi që u dogj dhe të nesërmen tek kisha katolike në Ferizaj, me rastin e nisjes së renovimit të saj.

Për këto vizita, institucioni i Komunës së Ferizajt u “prek”, për shkak se sipas tyre nuk u ftuan nga ministri.

Reagimet pas reagimit të Komunës vazhduan edhe nga shefi i grupit parlamentar të asamblistëve të LDK-së, Flamur Istrefi dhe nga asamblisti i Vetëvendosjes, Brahim Osmani.

Istrefi dhe Osmani kërkuan nga kryetari i Komunës së Ferizajt që të “thotë disa fjalë” për ngjarjet që po ndodhin në këtë qytet.

Madje Osmani, vizitën e Agim Aliut në Turqi e cilësoi si “pushime”.

Debati për të “Zotin e shtëpisë” ka shumë gjasë që të vazhdojë edhe pse në ligjin për Vetëqeverisjen Lokale nuk ka përkufizim apo definicion se çka nënkuptohet me termin “Zot shtëpie” i një Komune në Republikën e Kosovës, siç shënohet në komunikatën zyrtare të Komunës së Ferizajt.

Reagimi i Komunës së Ferizajt:

Reagimi i Flamur Istrefit:

Reagimi i Brahim Osmanit:

Të ngjashme

Të tjera