Vazhdon seanca gjyqësore ndaj ish-drejtorit Faik Grainca

Në Gjykatën Themelore të Ferizajt, sot ka vazhduar seanca gjyqësore ndaj ish- drejtorit të Urbanizmit Faik Grainca, i cili dyshohet për keqpërdorim të detyrës zyrtare dhe falsifikim të dokumentit zyrtar me rastin e hartimit të Planit Zhvillimor Komunal, ku bashkë me Graincën akuzohen edhe dy persona të tjerë të rrugës “Astrit Bytyqi” të Ferizajt për të cilët dyshohet se ishin të involvuar në falsifikim të peticionit të nënshkrimeve të banorëve.

 Në seancën e sotme, në cilësinë e dëshmitarit ishte i ftuar Faruk Lipovica banor i rrugës “Sterio Spasse”, e cila gjendet pranë rrugës “Astrit Bytyqi” në Ferizaj.  Pala e dëmtuar,  Imri dhe Bekim Haliti, dyshojnë se ai ishte mbledhës i nënshkrimeve, por që Lipovica e mohon këtë, duke thënë se ai vetëm e kishte udhëzuar Arben Kurteshin, dorëzuesin e peticionit, se si përgatitet një peticion.

Unë jam nënshkrues i peticionit , por jo edhe dorëzues”, tha Lipovica.

“A keni mbledh ju nënshkrime në rrugën “Astrit Bytyqi”?, pyet Imri Haliti.

“Asnjë nënshkrim nuk e kam mbledh, unë personalisht jo, unë nuk kam shku nëpër shtëpi me u kërku nënshkrime“, tha Lipovica.

“Tekstin e këtij peticioni  a e keni formuluar ju”?, pyet Haliti.

“Unë gojarisht Arbenit i kam tregu qysh bëhet, unë nuk e kam bë, Arbeni më ka pyet, e kam komshi, edhe më ka pyet se si bëhet një peticion, unë gojarisht i kam tregu kështu bëhet edhe  më vonë si e ka bë nuk e di”, u përgjigj Lipovica.

Imri Haliti, pyeti Lipovicën nëse i kishte  thënë Fidan Imerit, vëllaut të gruas së tij, që të mbledh nënshkrime.

“A është e vërtet  se Fidan Imerit ia keni dorëzuar peticionin me fleta blanko që të del dhe të mbledh nënshkrime sa më shumë“?, pyeti Haliti.

“Nuk më kujtohet, ka kaluar kohë e gjatë“, u përgjigj Lipovica.

Por, para trupit gjykues, Fidan Imeri, mik i Lipovicës, jep një version tjetër . Imeri, i cili dëshmoi pas Lipovicës, e pranon se kishte mbledhur disa nënshkrime të familjarëve të tij pro ndërtimit të lartë dhe formularin e këtij peticioni thotë se mori nga Lipovica.

“A të kujtohet kush ta ka dorzëu për me mbledh“?, pyeti Haliti.

Veç na kanë thënë për zonën e tetë, e kam marrë nga Faruki, më ka thënë për zonën e tetë dhe e kam dorëzu te Farku, nuk kam të bëj asgjë tjetër veç kam dashur për ndërtim të shtëpisë sime“, tha Imeri.

Seanca e radhës gjyqësore ndaj ish-drejtorit Grainca, u caktua të mbahet më 5 nëntor.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

728X90
728X90