Qytetarët vazhdojnë të mos i respektojnë masat përkundër shtimit të numrit të të infektuarve

Në mesin e 18 rasteve që rezultuan pozitiv me koronavirus gjatë ditës së djeshme, 9 prej tyre janë nga komuna e Ferizajt.  

6 persona  janë nga Talinoci i Jerlive, ndërsa 3 nga fshati Rahovicë. Të gjithë të infektuarit kanë pasur kontakt me personin që ditë më parë rezultoi pozitiv me këtë virus nga fshati Talinoc i Jerlive. 

Ndonëse këtë javë në Ferizaj janë paraqitur raste të reja me koronavirus, qytetarët e këtij qyteti po vazhojnë të mos u binden urdhërave të Ministrisë së Shëndetësisë që të mbajnë maska, dorëza dhe të mbajnë distancën fzike mbi 1 metër nga njëri tjetri.

Për këtë, zëdhënësi i komunës së Ferizajt Albion Sherifi, thotë se është në ndërgjegjjen e qytetarëve që t’i respektojnë masat.

 “Është papërgjegjësi nga ana e qytetarëve që nuk zbatojnë masat e tyre mbrojtëse, ko është së pari për shëndetin e tyre më pas edhe lehtësim për institucionet që po merren me menaxhim të situatës. Ne jemi në koordinim të ngushtë me policinë, por edhe insitutucionet  e tjera në mënyrë që të bëhet një kontroll i shtuar tek qytetarët”,tha Sherifi.

Kurse, në Policinë e këtij qyteti thonë se kanë shtuar kontrollet.

“Gjatë 24 orëve të fundit janë hasur 3 persona që nuk kanë respektuar vendimin e institucioneve për lëvizje në bazë të numrit të parafundit të letërnjoftimit dhe ndaj tyre do të merren masa. Kemi edhe rekomandim që të shtojmë njësitet patrulluese nëpër rrugët më të frekuentuara, qëllimi është që të parandalohen personat që nuk e respektojnë vendimin për lëvizje në orë të caktuara sipas letërnjoftimit”,tha Agim Gashi, zëdhënës i Policisë për rajonin e Ferizajt.

Ferizaj tani regjistron 109 të prekur me Covid-19, duke prirë kështu në nivel vendi.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.