Grenell: Plani për këmbim territoresh ishte i Këshilltarit për Siguri Kombëtare Bolton

       I dërguari special i Presidentit Trump për dialogun ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, Richard Grenell,  në një prononcim televiziv dhënë rrjetit Fox News, e pranoi se plani për këmbim të territoreve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë ishte ide e Xhon Boltonit, këshilltarit  për siguri kombëtare.

“Ai është njeri i cili më parë do të kacafytej nëpër lufta, dhe i cili do ta shtyente politikën në mënyrë të drejtpërdrejtë.   Nuk ishte Presidenti Trump, sepse ai nuk dëshiron që ne të hymë në luftë.  Tani unë e kam situatën time që po zhvillohet, për shkak të dallimeve të Xhon Boltonit me kryetarin, kur vijmë tek situata ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. Ne do t’i kemi të dyja palët të shtunën e ardhshme në Shtëpinë e Bardhë, që të flasim për një lëvizje historike, një marrëveshje, dhe mua më duhet pandalur ta luftoj këtë thashëthëme për këmbim të territoreve ndërmjet tyre, dhe kjo nuk është politikë e Trump-it, por kur të groposh më thellë, të dyja palët thonë se këtë po e thotë Boltoni.   Ndërsa unë po i luftoj të gjitha thashethemet e vazhdueshme,  për shkak se Boltoni e udhëhiqte politikën e vet, dhe jo atë të Presidentit Trump. “

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.