Masat e kufizimit të lëvizjes së qytetarëve të Ferizajt nga ora 21:00 deri në orën 5:00 të mëngjesit, janë rikthyer nga dita  sotme.

Në Policinë e Ferizajt thonë se tashmë e kanë përpiluar planin operativ për të zbatuar masat e reja të vendosura nga Qeveria e Kosovës.

“Me të pranuar vendimin nga ana e Qeverisë për kufizimin e lëvizjes nga ora 21:00-05:00 njësitet policore kanë filluar me përpilimin e planit operativ dhe nga ora 21:00-05:00 siç dihet është e kufizuar lëvizja për të gjithë qytetarët, prandaj ne do t’i udhëzojmë policët që ta realizojnë këtë vendim të Qeverisë në koordinim të plotë edhe me Inspektorët Komunal”, tha Agim Gashi, zëdhënës i PK në Ferizaj.

Gashi  apelon tek qytetarët që ta respektojnë vendimin e Qeverisë në mënyrë që t’u shmangen dënimeve, të cilat në bazë të ligjit fillojnë nga 1 mijë deri në 8 mijë euro.

“Kërkojmë nga qytetarët që të respektojnë masat e caktuara si bartja e maskave, mbajtja e distancës dhe respektimin e orarit të kufizimit dhe krejt me qëllim që të parandalohet përhapja e virusit“, tha Gashi.

Në komunën e Ferizajt numri i të infektuarve aktiv me COVID-19  ka shkuar në 101, gjë e cila ka bërë që Ferizaj të renditet ndër 4 komunat ku është kufizuar tërësisht lëvizja e qytetarëve nga ora 21:00 deri në orën 5:00 të mëngjesit.

Të ngjashme

Të tjera