Spitali i Ferizajt pajiset me dy respiratorë dhe një autoambulancë

Ministri i Shëndetësisë Armend Zemaj, ka vizituar sot spitalin e Ferizajt për të parë nga afër gjendjen në këtë institucion. Gjatë vizitës ai është informuar nga menaxhmenti i këtij institucioni për kapacitetet e spitalit lidhur me trajtimin e koronavirusit dhe menaxhimin që është duke u bërë me pandeminë.

Zemaj tha se kanë sjellë donacion për spitalin, duke njoftuar se do të shtojnë edhe numrin e mjekëve dhe infermierëve në spitalin e Ferizajt, por edhe në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare.

Ne dje në komunën e Ferizajt kemi sjellë një donacion të konsiderueshëm të masave dhe mjeteve mbrojtëse, sot kemi sjellë edhe një autoambulancë e cila na është dhënë donacion nga Komisioni Evropian, njëherit me rastin e ofrimit të decentralizimit të kapaciteteve tona në ofrim për Covid-19 kemi sjellë edhe dy respiratorë, ndërsa do të ofrojmë edhe një program të ngritjes së kapaciteteve humane edhe për punësimin e specialistëve të papunë, ku një pjesë  e konsiderueshme e këtyre nevojave duhet ta mbulojnë edhe spitalin rajonal të Ferizajt”,tha Zemaj.

Sa i përket ankesave të qytetarëve për moskryerjen e testeve për koronavirus përkundër paraqitjes së simptomave dhe kontakeve me të infektuarit, ministri i Shëndetësisë tha se kaq janë kapacitetet e Republikës së Kosovës, mirëpo theksoi se situata me teste do të përmirësohet pas licensimit të laboratorëve privat që do të bëhet këto ditë.

“Çdo ditë po japim këtë përgjigjje jo vetëm për qytetarët  e Ferizajt, por për të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës, janë kërkesa normale, janë ankesa që adresohen, por këto janë kushtet dhe rrethanat edhe kapacitetet e Republikës  së Kosovës të cilat po rriten në vazhdimësi. Jemi në rritjen e kapaciteteve edhe të testimeve kështu që edhe qendra rajonale e shëndetit publik do ta ketë laboratorin e vet për testime molekulare, gjatë këtyre dtëve do të fillojnë edhe laboratoret private të licensohen dhe kjo çështje të marrë kahje tjetër të zgjerimit të ofrimit me testime”, tha Zemaj.

Ndërkaq, drejtori i spitalit të Ferizajt u shpreh falënderues ndaj Ministrisë së Shëndetësisë për përkrahjen që po i jep spitalit të Ferizajt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.