8 të arrestuar për mashtrim të qytetarëve në Gjermani

8 punëtorë të “Call Center” janë arrestuar sot nën dyshimin se kanë mashtruar qytetarë të ndryshëm në Gjermani, duke u ofruar kinse investime në aksione të ndryshme si dhe në kryptovaluta, e të cilat kanë qenë platforma fiktive, me ç’rast të dyshuarit kanë përvetësuar shumë të mëdha parash.

”Gjatë bastitjes që është realizuar në 17 lokacione të ndryshme në Prishtinë dhe në Ferizaj, janë sekuestruar 6 vetura, 149.300 euro kesh dhe një numër i konsiderueshëm i kompjuterëve, serverëve dhe telefonave mobil  të cilët janë shfrytëzuar për kryerjen e veprës penale”, thuhet në njoftimin e Prokurorisë Speciale.  

Operacioni është kryer nga Prokuroria Speciale dhe Policia e Kosovës në bashkëpunim të ngushtë me hetuesit policor dhe prokurorët e Prokurorisë së Përgjithshme në Bamberg – Gjermani.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220