Partia Demokratike e Kosovës ka zyrtarizuar Agim Aliun si kandidat për kryetar të Ferizajt, në tubimin e mbajtur para pallatit të sporteve “Bill Clinton”, ku mori pjesë edhe Enver Hoxhaj, ushtues detyre i kryetarit të këtij subjekti politik.

Gjatë ceremonisë së zyrtarizimit, Aliu tha se qeverisja e tij edhe pse më e reja në moshë sa i përket drejtorëve, ka qenë e përkushtuar për të gjitha moshat dhe se sipas tij ka tejkaluar edhe pritjet e vet qytetarëve.

“Ne kur tash po flasim, e që jemi në përmbyllje të këtij mandati qeverisës, kemi tejkaluar gjithëçka që kishim në kuadër të platformës, gjithëçka edhe nga pritjet e gjithë qytetarëve që kishin ndërtuar dhe tashmë jemi në kapërcim të këtyre pritjeve… Dhe ne do të vazhdojmë më tutje për të preznatuar projektet për mandatin e ardhshëm qeverisës sepse nuk është e mundur të përmbyllet një kaptinë kaptinë kaq e thellë e transformimit të Ferizajt në një mandat të shkurtër 4 vjeçar. Vizionet tona janë përtej një mandati, ne kemi menduar deri në vitin 2030 e 2035 me projektet dhe vizionin tonë se si ta transformojmë Ferizajn” u shpreh Agim Aliu, kandidat për kryetar të Ferizajt

Në anën tjetër, i pari i PDK-së gjatë këtij zyrtarizimi gjeti kohë që të mirret edhe me Lëvizjen Vetëvendosje.

“Sikurse që thoshte Kurti më herët se ne nuk shkojmë në negociata me Serbinë në Bruksel pa kërkuar falje Serbia për gjenocidin në Kosovë. Apo se ne nuk do të shkojmë në negociata me Serbinë për pa u gjetur i pagjeturi i fundit. E zotri Kurti ka vendosur që të shkoj në Bruksel pa u plotësu këto kërkesa ndërsa para disa vitesh akuzonte shokët tanë për përpjekjet e tyre për marrëveshje të normalizimit me Serbinë dhe anëtarësim në OKB. Natyrisht që çdo qytetar ka pritë që një kryeministër i tillëmund të ketë sjellje të despotizmit dhe të jetë despotik por ai po kultivon nepotizmin dhe po bëhet qesharak me përpjekjet për arsyetim. A e dini që fjala nepotizëm rrjedh prje fjalës latine nip? E çka bën daja për nipin? Daja, nipin e shtin në punë. Bislimi dhe Albini, një ditë kishin majtë një fjalim në një ministri të caktuar dhe njëra prej formulimeve ishte: Ne do ta luftojmë me çdo kusht nepotizmin. Dhe komplet stafi që kishin me veti thonin: Bravo dajë, të lumtë.” – tha në tubim Enver Hoxhaj, UD i kryetarit të Partisë Demokratike të Kosovës.

Në ceremoninë  e PDK-së në Ferizaj, kësaj radhe u vërejt mungesa e Nehat Mustafës,  Gëzim Haxhimusës, Alben Eshrefit, Mustafë Graincës, Lulzim Graincës, Rafiz Sejdiut e Bashkim Hysenit, veprimtarë të kahmotshëm e të rëndësishëm të këtij subjekti politik.  

Të ngjashme

Të tjera