Mrekullia në fushën e agrobiznesit me fruta dhe perime, korporata “Doni Fruits” nga Ferizaj, këtyre ditëve po i pengon dikujt në Shqipëri: deputetit socialist Erion Braçe nga bashkia e Divjakës.

Kjo sepse investitori ferizajas, Ejup Ahmeti, që i punëson me qindra punëtorë e mijëra bujq në Kosovë e Shqipëri, iu ka bashkuar kërkesave të bujqve shqiptarë për lehtësime në politikat fiskale e poashtu edhe në fushën e subvencioneve nga qeveria Rama. Mirëpo kjo nuk i ka pëlqyer ish zv.kryeministrit Erion Braçe, i cili ka hedhur shumë akuza në llogari të afaristit Ahmeti, duke i shkaktuar pasiguri dhe pengesa në zhvillimin e biznesit.

Sot ka reaguar deputeti ferizajas Dimal Basha nga grupi parlamentar i Vetëvendosjes, i cili i doli në përkrahje kompanisë Ferizajase. Basha në Facebookun e tij shkruan:

” Erion Braçe i paska shpall luftë afaristit t’njohur ferizajas Ejup Ahmeti, i cili bashkë me familje ka ndërtuar një kompani si Doni Fruits, që sot njihet si eksportuesi më i madh në Shqipëri!Doni Fruits furnizon me produkte kompani me renome në Evropë dhe puna e tyre vlerësohet për shërbim e cilësi, dhe prandaj çfardo vlerësimi nga z. Braçe është për keqardhje, aq më tepër që eksportuesit nuk janë fajtor për gjendjen e tij. Unë si ferizajas mburrem për një kompani kaq të suksesshme, sepse eksportuesit janë suksesi dhe krenaria e çdo kombi.”

Lidhur me “gjahun” e Erion Braçes kundër afaristëve nga Kosova, sot u prononcua edhe kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi, i cili po të tjerash, në një postim për shoqërinë e tij në në FB (Friends only), kërkon nga qeveria e Kosovës që këtë çështje ta adresojë tek qeveria shqiptare.

Vlen të theksohet se sulmet e deputetit socialist Erion Braçe ndaj korporatës “Doni Fruits” u intensifikuan vetëm disa ditë pas vizitës së përbashkët të ministrave të bujqësisë së Shqipërisë dhe Kosovës, Frida Krifca dhe Faton Peci në Lushnjë.

Të ngjashme

Të tjera