Një grup i banoreve të rrugës “Brahim Ademi” të Ferizajt të cilët për 10 ditë radhazi u përballën me mungesë të energjisë elektrike, u mblodhën për të protestuar tek nën-stacioni i KEDS-it në rrugën Naim Beka.

Në emër të banorëve u prononcua Isa Jashari, i cili tha se janë 40 familje të cilat për shkak të mungesës së energjisë po përballen me të ftohtin dhe disa prej tyre janë edhe në gjendje të rënduar shëndetësore.

“Prej të premtes jemi pa energji elektrike as një orë nuk ka energji elektrike, as një orë fare prej të  premtes deri sot, në mëngjes kemi shkuar tek drejtoria dhe na than se është duke ardhë trafa , vetëm se ka mbërri tek vendi , nuk ka trafo, fëmija e vogël , njerëz të sëmurë dhe raste të vdekjes të gjitha në terr, askush nuk del me na dhanë një përgjigje. Janë 40 shtëpi përafërsisht por nga e premtja nuk kemi rrymë, po ne nuk largohemi nga këtu pa e marrë ne përgjigjen ne nuk largohemi nga këtu.”

Isa Jashari – Banor
Isa Jashari – Banor

Gjersa po zhvillohej kjo protestë, në vendngjarje erdhën disa njësite të policisë të cilët kërkuan zhvendosjen e protestuesve nga oborri i kësaj njësie të KEDS-it.

Disa orë pas protestës, banorët e kësaj rruge njoftuan se furnizimi me energji elektrike është rikthyer pjesërisht në këtë zonë, pas intervenimit të ekipeve kujdestare të KEDS-it.

Të ngjashme

Të tjera