Homazhe për dëshmorët në Ditën e Flamurit Kombëtar

Përfaqësues të institucioneve lokale, përfaqësues të partive politike, organizatave të dala nga lufta dhe qytetarë të shumtë, kanë bërë homazhe në Kompleksin e Varrezave të Dëshmorëve në Ferizaj me rastin e festës së 28 nëntorit, Ditës së Flamurit Kombëtar.

Kryesuesja e Kuvendit komunal të Ferizajt, Kristina Gashi-Bytyqi, tha se ky 28 nëntor kësaj here shqiptarët po i gjenë me zemër të thyer e shpirt të lënduar.

“Sot është një ditë e rëndësishme për popullin shqiptarë, po ashtu është një ditë pak më ndryshe nga herat  e tjera pasi jemi tronditur me ngjarjet  e fundit në Shqipëri, po e përjetojmë edhe ne, unë uroj që herave të tjera ta festojmë më mirë këtë festë”, tha Gashi-Bytyqi.

 Kurse, kryetari i Shoqatës së Familjeve të Dëshmorëve në Ferizaj, Gafurr Bytyqi, edhe në këtë përvjetor përsëriti se bashkimi kombëtar duhet të ndodhë sa më parë.

“Kjo ditë përkon me të gjitha aktivitetet patriotike të kombit tonë gjatë gjithë historisë, si sublimim i kësaj dite është flijimi i dëshmorëve tanë dhe produkt i këtij sublimimi është lira që sot ne e gëzojmë. Liri më të madhe as që ka menduar populli ynë, por duhet të punojmë si popull të gjithë së bashku duke kultivuar gjithmonë ndjenjën e bashkimi të kombit. Bashkimi  kombëtar duhet të ndodhë kudo që gjenden shqiptarët. Kjo festë na ka goditur me një fenomen natyror vdekjeprurës që edhe ne e kemi përjetuat këtu”, tha Bytyqi.

Në këso ditësh, natyrisht nuk mungojnë as familjet e dëshmorëve që dhanë bijtë e tyre për çlirim. Ata u shprehën të zhgënjyer me institucionet të cilat thanë se i kanë lënë pas dore.

“28 nëntori është ditë për të gjithë e veçanërisht ne që kemi të rënë në luftë, por nuk janë duke punuar, janë duke punuar shumë dobët, unë dje kam ardhur nga spitali, përveç mjekëve nuk ka asgjë tjetër, as barna, as mjete, mjetet ndahen, por ku shkojnë ato nuk  e dimë“, tha babai i dëshmorit Rexhep Demiri, Shefki Demiri.

“Në këtë ditë ne po ndihemi mirë, por nuk po mendojnë për popull, por vetëm për vete kjo kryesia jonë, ishalla bëhet mirë ndonjëherë, por tani për tani jo. Unë jam familje e dëshmorit, djali më ka rënë në Koshare, në fillim na kanë ndihmuar, ndërsa tani nuk të njeh kurrkush, por ishalla bëhet mirë“, tha babai i dëshmorit Fatmir Kërqeli, Haki Kërqeli.

 Për nder të Ditës së Flamurit, në komunën e Ferizajt ishin planifikuar të mbaheshin disa aktivitete, por asnjëra nga to nuk është mbajtur për shkak të tërmetit që ka goditur Shqipërinë ku gjetën vdjeken dhjetëra persona.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.