18 vjeçarja hap biznes në Ferizaj

Të nisësh një biznes nuk është aq e thjeshtë, e aspak e lehtë nuk është për të rinjtë. Megjithatë ka edhe nga ata që i tejkalojnë barrierat që paraqiten gjatë krijimit dhe menaxhimit të një biznesi. 18 vjeçarja Leona Jahiri nga Ferizaj, ka hapur biznesin e saj në të cilin ofrohen ushqime tradicionale dhe ëmbëlsira të ndryshme.

 Ajo thotë se qysh në fëmijëri kishte pasion gatimin, duke e vazhduar atë edhe me shkollim.

“Biznesi “Lonki’s Cake” ka filluar para dy viteve, ndërsa unë e kam përfunduar shkollën profesionale në drejtimin  asistente e sigurisë ushqimore dhe dieta dhe kam pasur gjthmonë dëshirë me përgatitë ushqim dhe për herë të parë e kam hapur vetëm një faqe në rrjete sociale me i postu  fotografitë e ushqimeve që i përgatisja unë sa për hobi dhe prej asaj njerëzit kishin  interesim për ato produkte dhe filluan të bëjnë porosi dhe nga aty kemi filluar të punojmë nga shtëpia me pajisje të vogla të shtëpisë dhe klientët filluan t’i pëlqejnë ushqimet dhe pamë që nga shtëpia nuk mjafton  dhe duhet me bë diçka pak më shumë”, tha Jahiri.

 Nga një punëtori familjare, Leona tani ka punësuar 7 punëtorë.

 “Në momentin që doja ta hap nuk dëshiroja të punësoja njerëz që janë më të rritur, por me i inkuadru shokët dhe shoqet e mija dhe u bë ajo që sot krejt punëtorët që janë shoqet e mija që e kanë përfundu të njëjtin drejtim me mua. Unë edhe më herët jam marrë me punë vullnetare dhe gjithmonë kam dashur që kur të bëj punë me bë me të gjitha, kur e hapëm lokalin kemi dashur me bë menjëherë regjistrimin, me i posedu të gjitha certifikatat e sanitarisë, që me qenë një biznes, por edhe një shembull për të tjerët”, tha Jahiri.

Leona e cila studion menaxhment  dhe turizëm, synon që në të ardhmen të zgjeroj biznesin e saj.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220