Asnjë i dyshuar me COVID-19 nuk është paraqitur në institucionet shëndetësore të Ferizajt

Në komunën e Ferizajt nuk është paraqitur ndonjë rast i ri i infektuar me koronavirus, përveç një të riu nga fshati Bibaj, i cili me të ardhur nga Gjermania është transferuar në Klinikën Infektive në Prishtinë.

Drejtori i Spitalit të Ferizajt Jeton Zeqiri, tha se në institucionet shëndetësore të këtij qyteti nuk është paraqitur asnjë qytetar i dyshuar me virusin Covid-19.


“Në 24 orët e fundit në Spitalin e Ferizajt, por edhe në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare nuk ka pasur asnjë rast të dyshuar apo me shenja dhe simptoma që korrespondojnë me virusin, kështu që për momentin mund të themi lirisht që gjendja është stabile, por të shohim tani periudha e inkubacionit sa do të na bëj telashe në këtë drejtim, mirëpo Ferizaj qëndron mirë për momentin sa i përket kësaj pandemie”, tha Zeqiri.


Megjithëkëtë, në numrin 194 që është vënë në dispozion për qytetarët, Zeqiri tha se është lajmëruar një qytetare nga Ferizaj e cila ka dyshuar se është prekur nga koronavirusi pas simptomave që i janë shfaqur, por pasi është dërguar në Klinikën Infektive në Prishtinë ka rezultuar negative.


“Është duke pasur thirrje në numrin 194, ku çdo thirrje adresohet tek ne dhe jepen rekomandime, qytetarët janë duke marrë informacione direkt nga kjo thirrje, po ashtu edhe rekomandime nëse ka ndonjë anamnezë pozitive për qytetarët të cilët kanë qenë jashtë shtetit, atyre janë duke iu dhënë rekomandime për vetizolim, nëse ka simptoma klinike ekipa jonë mobile i viziton, po ashtu jemi në lidhje direkte edhe me Institutin Kombëtar të Shëndetit Publik, çdo rast të dyshuar ne e dërgojmë në Qendrën Klinike Infektive ku aty fillon marrja e mostrave për verifikim nëse është pozitv apo jo. Nga këto thirrje kemi pasur raste për vetizolim, ndërsa sa i përket dërgimit pas thirrjes në qendrën e thirrjeve e kemi pasur një rast para dy dite të gjinisë femër është dërguar në klinikë aty është hospitalizuar, mirëpo në bazë të informacioneve që i kemi ka dalur negative”,tha Zeqiri.


Drejtori i Spitalit të Ferizajt, edhe një herë kërkoi nga qytetarët që të marrin parasysh rekomandimet e dhëna nga Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik të Kosovës, pasi tha se këto ditë janë vendimtare në përballjen me virusin Covid-19 .


“Apeli i jonë i vetëm është që e vetmja mundësi për të dalë nga kjo situatë është parandalimi, ndërsa prandalimi është mbajtja e distancës, pastrimi i duarve dhe qëndrimi në shtëpi, tjetër parandalim nuk ekziston jo vetëm tek ne por në gjithë botën, sa më shumë t’i respektojmë këto rekomandime më lehtë e kemi me kalu këtë gjendje. E kanë thënë edhe Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik, por edhe ekspertët epidemiologjik që këto dy javë që po hymë janë vendimtare dhe apeli i jonë është të respektojmë rekomandimet. Unë jam duke i përcjell dhe shtetet e regjionit, aty është duke u rritur numri i të prekurve, unë nuk po dua të shkaktoj panik, por po dua me kriju një vigjilencë që të respektohen këto rregulla, pasi duke i respektuar rregullat do të dalim faqebardhë”,tha Zeqiri.


Numri i të infektuarve me koronavirus në Kosovë ka shkuar në 71.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.