I infektuari me Covid-19 ankohet se institucionet nuk po i dalin në ndihmë

Naman Breznica nga fshati Surqinë i komunës së Ferizajt, i infektuar me koronavirus, është ankuar se institucionet lokale nuk po i dalin në ndihmë, edhe pse është detyruar të mbyllet në shtëpi që nga 27 qershori. Ai thotë se për shkak të ndërprerjes së punës, 4 fëmijët e tij kanë mbetur pa ushqim, ku më i vogli 6 muajsh, nuk ka as qumësht për të pirë.

Familja Breznica është e detyruar të qëndrojë në izolim deri në fillimjavën e ardhshme, mirëpo sipas kryefamiljarit, nëse vazhdon kjo gjendje ai do të jetë i obliguar të dalë nga shtëpia për të mbajtur gjallë familjen 6 anëtarëshe.

Në lidhje me rastin e familjes Breznica, Albion Sherifi, zëdhënës në komunën e Ferizajt dhe njëkohësisht anëtar i shtabit emergjent, përmes telefonit deklaroi se institucionet komunale i kanë koordinuar ndihmat për këtë familje përmes kryesisë së fshatit Surqinë dhe së në disa raste kjo familje ka marrë ndihma nga kryesia e këtij fshati.

Në komunën e Ferizajt për momentin janë 192 raste aktive me Covid-19.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.