Me homazhe në varrezat e dëshmorëve të Ferizajt është përkujtuar vepra dhe sakrifica e Dëshmorëve të Kombit Sadik Bega-Murtaja dhe Driton Islami-Toni. Në homazhe morën pjesë shoqatat e dalura nga lufta, familjarë të dëshmorëve dhe mysafirë të tjerë.

Me këtë rast Luan Jahiri nga organizata e veteranëve të luftës së UÇK-së, vlerësoi lartë kontributin dhe sakrificën e dhënë për lirinë e vendit tonë.

“Sot nderojmë bashkëluftëtarët, dëshmorët e Kombit Driton Islami dhe Sadik Bega. Në 23 vjetorin e tyre, ne si shoqëri, si shokë, si bashkëluftëtar kujtojmë evokimet më të mira të bashkëluftëtarëve tanë, kujtojmë sakrificën e dhënë për lirinë që po e gëzojmë sot dhe ndihemi krenar me të kaluarën tonë por edhe të tashmen tonë më të arriturat që ata i kanë lënë brez pas brezi. Sot pas 23 vitesh, vërtetë jemi krenar për atë kohë të gjithë ne bashkëluftëtarët, por ndihemi të mërzitur për humbjet e shokëve tanë, por kur e kujtojmë lirinë, ajo na bën të qëndrojmë më të fortë për këto ditë që jemi” tha Jahiri.

Luan Jahiri – Organizata e Veteranëve të Luftës të UÇK-së

Me homazhe janë nderuar edhe 62 dëshmorët e tjerë të Komunës së Ferizajt.

Të ngjashme

Të tjera